woensdag 1 februari 2012

15 jaar alleen maar kipnuggets eten?!

Zou jij 15 jaar hetzelfde kunnen eten? 15 jaar alleen maar kipnuggets bijvoorbeeld? Een17 jarige tiener eet al 15 jaar niets anders dan kipnuggets...

15 jaar lang kipnuggets eten ?!

Zou jij 15 jaar hetzelfde kunnen eten? 15 jaar alleen maar kipnuggets bijvoorbeeld? Waarschijnlijk vind je dit zo’n rare vraag dat je denkt van: “Hier ga ik niet eens serieus over na denken”. Vele zullen denken dat dit onmogelijk is zonder enorm ziek te worden, en zelfs te overlijden, ook ik zou dit denken als iemand me dit zou vragen, maar blijkbaar is het mogelijk, want een 17 jarige meisje eet al 15 jaar niets anders dan kipnuggets... (Bron: The Sun)




Oké, de dokters zeggen dat ze zal overlijden als ze niet snel andere dingen gaat eten, en vooral gezondere dingen, want ja, je mist een hoop vitaminen enzovoort.. Toch heeft ze al 15 jaar niets van deze dokters aangenomen, en blijft ze gewoon toegeven aan deze “kipnuggets verslaving”.

 

Mijn voorstel


Misschien moet ze gewoon een flink bord gezond eten worden voorgezet, en moet het voorkomen worden dat ze nog kipnuggets krijgt, misschien dat ze dan van de honger gewoon andere dingen gaat eten. Maar in de tussentijd word ze misschien wel ziek aangezien ze dan helemaal niets meer binnenkrijgt, en we kunnen niet voorspellen hoe haar lichaam zal reageren op al dit nieuwe voedsel, aangezien ze sinds haar 2e niets gezonds heeft gegeten. Ze zal echt moeten leren eten, zoals jonge kinderen alles langzamerhand gaan proeven en eten.

 

 

De risico’s die deze jonge meid loopt

Zoals iedereen wel weet word je van fast-food dik (tenzij je het alleen af en toe eet natuurlijk), obesitas kan tot veel ziektes en andere klacten lijden, ook dit weten veel mensen. Maar dit meisje is misschien niet enorm dik, omdat ze lang niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, ze zal wel overgewicht hebben, maar stel dat ze obesitas heeft of krijgt, wat zijn dan de eventuele klachten en gevaren?
Ziektes zoals diabetes (suikerziekte), hart- en vaatziekten komen veel vaker voor bij mensen met obesitas, ook slaapapneu, een hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterol kunnen zeer gevaarlijk uit de hoek komen, en ook hierop is veel meer kans bij obesitas. Verder kunnen er veel lichamelijke klachten optreden zoals rugpijn, last van de enkels, vocht vasthouden, en zelfs psychologische klachten zoals een lage zelfwaardering en depressie.

Het komt er dus op neer dat dit een hele gevaarlijke situatie is voor deze tiener die nog heel haar leven voor zich heeft, en het zou zo goed zijn als ze beetje bij beetje gezonder ging eten, om uiteindelijk weer helemaal gezond te zijn en geen tekorten meer zou hebben.

Wil je lezen waar ik dit verhaal vandaan heb? Klik dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten